Odoo - Voorbeeld 3 voor drie kolommen


B2B

Per mail/brief/fax

1.  Zodra we uw bestelling ontvangen, sturen we u per mail een offerte door.

  • Indien de aantallen van uw bestelling niet optimaal te verzenden zijn, contacteren we u om te zien of u uw bestelling wilt aanpassen.

  • Indien sommige kleuren of uitvoeringen niet (meer) beschikbaar zijn, brengen we u hiervan op de hoogte.

  • Hebt u na 4 dagen nog niets van ons gehoord, kijk dan eventueel ook eens in uw spambox.

 2.  U kijkt de offerte na en controleert of alles correct is.

  • Indien u akkoord gaat, bevestigt u de offerte door op de groene knop te drukken. Deze bevestiging wordt ons automatisch meegedeeld. Uw offerte is nu een verkoopsorder.

  • Enkel indien u nog bijkomende vragen hebt, kunt u ons terug contacteren.

3. Wij zetten uw bestelling klaar.

  • Zodra alles verzendklaar is, ontvangt u van ons een mail met de factuur in bijlage. In de mail zelf is een groene knop. Deze brengt u direct in de mogelijkheid de betaling ofwel elektronisch ofwel per overschrijving in orde te maken.

  • Bij een eerste bestelling vragen wij vooraf te betalen. Indien u in het verleden correct betaald heeft, verwachten wij een betaling binnen de 15 dagen.

 4. Eenmaal u de factuur ontvangen heeft, verzenden wij uw bestelling dezelfde dag of de dag erna. U ontvangt nog een mail van onze transporteur (DHL of B-post) waarmee u uw pakket kunt traceren. 

Odoo - Voorbeeld 3 voor drie kolommen

Via de webshop

B2C + B2B

1.  VOORRAAD.

U kunt enkel kaarsen bestellen die op dit moment voorradig zijn. Voor speciale wensen, neemt u best per mail of telefonisch contact met ons op. 

2.  KLEUREN.

U kunt uw keuze maken via de kleurenzoeker of de stijlindicator. De kleurenzoeker is een opdeling naar hoofdkleur. De stijlindicator laat u toe de kleur meer te kaderen in een interieur. Mocht uw kleur niet beschikbaar zijn, geven wij een suggestie van andere kleuren die in dezelfde lijn liggen. Niet alle kleuren zijn zowel in de matte als in de gladde versie beschikbaar. 

3. VERZENDKOST.

Bij bestellingen binnen Europa wordt de verzendkost automatisch berekend. De exacte verzendkost per land vindt u terug in de footer van de webshop. Voor bestemmingen buiten Europa en voor enkele minder frequente bestemmingen binnen Europa dient de verzendkost op maat berekend te worden. U kunt in dat geval uw bestelling niet afronden. Stuur ons een mailtje en wij contacteren onze vervoersfirma voor de voordeligste formule. Het staat u vrij af te zien van uw bestelling indien de verzendkost te hoog bevonden wordt. 

4. VERZENDING.

Wij maken uw order verzendklaar en versturen deze binnen de twee werkdagen. U ontvangt van DHL of B-post een mail met een trackingscode.