Waar wij voor staan

 

HandwerkHet is al bijna een halve eeuw het handelsmerk van onze bika kaarsen. We kiezen bewust voor dit handwerk omdat het onze kaarsen hun schoonheid en elegantie geeft. Je kunt het artisanale aspect herkennen in alle fasen van het productieproces.


 


Sprekende kleurenOnze kleurenkennis en vertrouwdheid met het combineren van kleurstoffen zorgt dat we een eindeloze variatie in kleuren en nuances kunnen voorzien. Op die manier beschikken we over het meest uitgebreide kleurengamma van de markt.


 


KrulkaarsenOnze focus op het ambachtelijke zorgt voor een elegante, kwaliteitsvolle kaars. Ze is in de massa gekleurd, brandt lang en krult spontaan open. Bika kaarsen beginnen sober en strak maar openen zich verrassend veelzijdig en onvoorspelbaar.


 
Kwaliteit - We waken sterk over de kwaliteit van onze kaarsen. Dit doen we door (zowel op vlak van paraffine, kleurstoffen als wieken) voor de beste grondstoffen te kiezen. Bovendien zorgt ons oog voor detail en een                          doorgedreven kwaliteitscontrole voor een perfect afgewerkt product.

Originele kaarsen  - Onze handgemaakte kaarsen worden in ons atelier in Gent vervaardigd. Je kunt er langskomen om te zien hoe we de kaarsenmallen voorbereiden, de kleuren mengen, de kaarsen met de hand gieten en bijvullen. Bij handgegoten kaarsen komt de paraffine steeds op een andere wijze in de mal terecht en geeft zo iedere bika kaars haar eigen, unieke tekening.

Handmade in Belgium - In 2010 werden de bika kaarsen bekroond met een Belgische onderscheiding voor het uitstekende vakmanschap en hun voortreffelijke kwaliteit. Sinds 2012 dragen we het authenticiteitslabel HIB – Handmade in Belgium.