Meer dan 50 jaar vakmanschap

bika


In 1969 startte Ingrid Buytaert in Denemarken met het maken van kaarsen. Gekend onder de naam bika, werden ze de volgende decennia vooral verspreid over België en Nederland.

In 2005 nam Inge-Lise, dochter van Ingrid het merk bika over. Het bedrijf achter de kaarsen staat sindsdien bekend als ilyvero bika candles.

Maria Buytaert Kerzen

Ook Ingrids zus, Maria, startte met de productie van kaarsen in Duitsland. Onder de naam Maria Buytaert Kerzen richtte ze zich op de Duitstalige markt. 

In de zomer van 2018 ging Maria op pensioen en vertrouwde de productie van de kaarsen toe aan Inge-Lise en haar bedrijf.

ilyvero bika candles

Sinds de overname van het merk Maria Buytaert, herbergt ilyvero bika candles twee merken: bika en Maria Buytaert Kerzen.

Beide collecties worden met dezelfde grondstoffen gemaakt, kennen dezelfde brandkwaliteit, dezelfde openkrullende eigenschap maar verschillen in uitzicht. De bika collectie heeft een verijste, rustieke zijkant en zachtere, meer aardse kleuren. De Maria Buytaert Collectie is egaal, glad van uitzicht en bevat vooral intense basiskleuren.